TreeHouse neemt screeningsdienst Properize over

TreeHouse - De organisatie achter verhuurplatformen Huurwoningen en Pararius - neemt per 1 maart de screeningsdienst Properize over. Properize is een dienst die makelaars helpt om kandidaten voor een huurwoning te screenen en eventuele fraude op te sporen.

Door de toetreding van Properize breidt TreeHouse haar dienstverlening uit met een nieuw label dat gericht is op het detecteren van fraude en het minimaliseren van papierwerk. Met de toenemende vraag naar huurwoningen en een afnemend aanbod in de huidige markt worden makelaars overspoeld met aanvragen van huurkandidaten, die allemaal moeten worden gescreend voordat een huurovereenkomst wordt aangegaan. Dit screeningsproces, met name bij ZZP'ers en expats, is een hele belangrijke laatste stap die veel tijd en aandacht kost. Voor de komst van Properize was er geen software die dit proces snel en efficiënt kon uitvoeren.

Screening door kunstmatige intelligentie

Properize checkt door middel van kunstmatige intelligentie of documenten zoals loonstroken, mogelijk vervalst zijn. De inhoud van de documenten worden naast elkaar gelegd en gecontroleerd op eventuele onregelmatigheden, en of dat het document bewerkt is. Hierdoor kan het systeem niet alleen fraude detecteren in werkgeversdocumenten, maar ook bij persoonlijke documenten zoals legitimaties. Normaal gesproken duurt zo’n proces misschien wel een paar uur, maar met de software van Properize wordt dit enkele seconden. Properize voldoet aan de privacywetgeving en de gegevens van huurders zijn te allen tijde beveiligd.

Screening voor elke kandidaat

Jasper de Groot, de directeur van TreeHouse, heeft plannen om Properize breder in de markt te brengen: "Op dit moment wordt deze dienst alleen aangeboden aan makelaars, wat we ook blijven doen. Echter, deze aanpak betekent dat slechts één kandidaat een bevestigende screening ondergaat, en dat gebeurt pas aan het eind van het verhuurproces. Met onze woningwebsites hebben we de unieke mogelijkheid om de screening naar voren te halen in het proces, door deze direct aan te bieden aan elke huurkandidaat op de markt zodra ze reageren. Zo heeft in de toekomst de huurkandidaat de mogelijkheid om deze screening te ondergaan en zich te presenteren als geschikte huurder”, aldus De Groot.

Ben je benieuwd naar de overkoepelende organisatie achter de grootste onafhankelijke huurplatformen van Nederland? Kijk dan op TreeHouse.nl.

Gerelateerd nieuws

Lees ook