Dit zijn de 5 populairste steden om in te wonen! Zit jouw stad erbij?

bron: Elsevier

Waar in Nederland kun je het best wonen? Veel mensen zullen de stad of het dorp waar zij zelf wonen antwoorden op deze vraag, maar er is ook daadwerkelijk onderzoek gedaan naar de meest populaire woonlocaties. Onder andere tijdschrift Elsevier deed onderzoek, op basis van is 32 criteria – variërend van bereikbaarheid en werkgelegenheid tot winkels, woningprijzen en gezelligheid.

1. Amsterdam

Op nummer één staat onze prachtige hoofdstad, Amsterdam. Uit elk onderzoek dat is gedaan komt Amsterdam op plaats één. Naast het feit dat Amsterdam onder de toeristen heel hoog staat, denken de Nederlanders er zelf positief over de stad. Volgens VTwonen heeft de hoofdstad deze koppositie vooral te danken aan de economische groei en het grote aantal voorzieningen zoals winkels, restaurants en scholen. Amsterdam staat ook bekend om haar iconische grachten, waar zich ook veel gezellige terrassen aan bevinden.

2. Utrecht

De Domstad, met haar Middeleeuwse binnenstad waarin de Domtoren de show steelt, staat op de tweede plek. Utrecht scoort daarnaast hoog vanwege haar demografische ontwikkelingen. Ook heeft Utrecht veel gezellige buurten, kleine winkels en restaurants. ‘Het is een stad waar je nog herkent wordt en je je snel op je gemak voelt. Iedere wijk heeft zo zijn eigen lokale buurt kroegjes en restaurants’, aldus WVO makelaars bv. Utrecht is ook erg in trek vanwege het gevarieerde woningaanbod. Zo biedt de stad woningen in diverse prijsklassen.

3. Delft

Op de derde plek staat de prachtige stad Delft. Volgens de onderzoeken is Delft volop in ontwikkeling. De stad is een ideale plek om te wonen, vooral vanwege de goede bereikbaarheid, goede voorzieningen, het historische karakter en het vele groen. Ook zijn studenten te spreken over de stad met de TU-Delft als hun grote trots.

4. Amersfoort

Op plek vier eindigt de centraal gelegen stad Amersfoort. Amersfoort wordt gezien als een goede plek om te wonen, vooral door haar economische groei. Het is een stad die enorm in opkomst is en er wordt verwacht dat de stad komende jaren volop in ontwikkeling blijft. Bovendien staat Amersfoort ook bekend om haar oude, fraaie stadshart, met gebouwen als de befaamde Koppelpoort en de vijftiende-eeuwse Onze Lieve Vrouwetoren.

5. Zwolle

Last but not least, Zwolle! De hoofdstad van Overijssel wordt gezien als de meest groene gemeente van Nederland waarmee het de vijfde plek haalt. Wat betreft de woningmarkt is het een voordelige stad, Zwolle heeft namelijk lagere huurprijzen dan de meeste steden. Zwolle wordt ook wel de dynamische Hanzestad aan de IJssel genoemd. Een moderne stad die haar historische karakter heeft behouden.

Lees ook: Huurwoningen.nl doet onderzoek naar ervaringen van starters op de woningmarkt

Gerelateerd nieuws

Lees ook