Een woning bezichtigen tijdens de corona crisis

Door de huidige situatie omtrent het coronavirus moeten we ons allemaal aanpassen aan de voorgeschreven maatregelen. Dit betekent voor veel organisaties ook een andere manier van werken. Ook in de woningmarkt, waar klantcontact onvermijdelijk is, wordt naar oplossingen gezocht. Huurwoningen houdt nauw contact met makelaars en verhuurders om woningzoekenden op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Welke maatregelen nemen makelaars?

Vooralsnog kiezen veel makelaars en verhuurders ervoor om bezichtigingen door te laten gaan. Zij houden zich dan aan de maatregelen van het RIVM en verwachten van de kijkers dat zij dat ook doen. Denk bijvoorbeeld aan 1,5 meter afstand houden, handen wassen, geen handen schudden en met niet meer dan twee mensen komen kijken. Ook afspraken zoals een eindinspectie of het ondertekenen van een huurcontract worden nu steeds vaker op afstand gedaan.

De online makelaar

Er zijn makelaars die online bezichtigingen aanbieden. Zij maken bijvoorbeeld gebruik van hun social media kanalen, zoals een live-uitzending via Facebook of Instagram. Ook WhatsApp wordt veel gebruikt voor deze bezichtigingen. De verhuurder kan eerst contact leggen via een WhatsApp-bericht om vervolgens al ‘videobellend’ het huis te laten zien. En zo bestaan er nog meer apps die deze mogelijkheid bieden. Denk aan Facetime, Skype, Houseparty of Whereby. Veel makelaars vermelden deze mogelijkheid ook bij de woningadvertentie op onze site.

Heb je een bezichtiging ingepland via Huurwoningen en twijfel je of deze doorgaat? Informeer voorafgaand aan je bezichtiging bij de verhuurder welke maatregelen hij neemt.

Gerelateerd nieuws

Lees ook