Hoe maak je de beste foto’s van je huurwoning? Wij geven 5 tips!

Een beeld zegt meer dan duizend woorden en dat geldt ook bij het verhuren van jouw huurwoning. Foto’s zijn het eerste wat potentiële huurders zien en waardoor ze aangetrokken worden tot een woning. Het is daarom van belang om kwalitatief goede en aantrekkelijke foto’s van je huurwoning te maken. Het is altijd mogelijk om een fotograaf in te huren, maar als je zelf van plan bent om foto’s te maken van je woning, lees dan snel verder! Hieronder delen wij vijf tips om de beste foto’s van je huurwoning te maken en zo de kans op een succesvolle verhuur te vergroten.

1. Zorg voor een schone en opgeruimde woning

De eerste en misschien wel belangrijkste tip: ruim je woning op! Voordat je begint met het fotograferen van je woning, haal je eerst alle rommel weg en zorg je dat alles schoon is. Maak de oppervlaktes schoon, stofzuig en dweil de vloeren, zet alles netjes neer en zorg ervoor dat de bedden zijn opgemaakt. Zorg er ook voor dat persoonlijke spullen zijn opgeruimd en dat er geen grote beschadigingen zichtbaar zijn op vloeren, muren en meubels. Een opgeruimde woning lijkt veel opener en groter en geeft ook een goede eerste indruk bij potentiële huurders.

2. Maak gebruik van natuurlijk licht

Goede verlichting is cruciaal voor het maken van mooie foto's van je huurwoning. Probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van natuurlijk licht of van sfeerverlichting. Doe de gordijnen en jaloezieën volledig open om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten. Vermijd het gebruik van flitslicht, aangezien dit harde schaduwen kan veroorzaken en de kleuren van de ruimtes kan verstoren. Als er niet voldoende natuurlijk licht aanwezig is in je woning, kun je natuurlijk gebruikmaken van de verlichting in huis en bijvoorbeeld kaarsen. Dit geeft het huis, en daarmee de foto’s, gelijk extra sfeer!

3. Voeg kleur toe aan de woning

Kleur toevoegen aan je woning heeft veel voordelen. Een woning ziet er namelijk meteen veel gezelliger en huiselijker uit. Een goede tip om makkelijk kleur toe te voegen is om planten en bloemen te kopen voor in de woning. Een andere manier is door kruiden, groente en fruit neer te leggen in de keuken voor de foto’s. Dit zorgt ervoor dat de foto’s meer gaan leven en een huiselijk gevoel uitstralen, waardoor potentiële huurders meer aangetrokken worden tot de woning. Heb je wat spulletjes nodig om je huis op te leuken? Bekijk dan ook ons artikel met de vijf leukste woonwinkels!

4. Kies de juiste invalshoek

De invalshoek van waaruit je een ruimte fotografeert kan een groot verschil maken in hoe de ruimte overkomt op potentiële huurders. Probeer zoveel mogelijk hoeken en posities uit om te ontdekken welke het beste werken voor jouw woning. Een algemene tip om de ruimte groter te laten lijken is om vanuit een hoek van de kamer te fotograferen, zodat je twee muren en de vloer kunt vastleggen. Vermijd het fotograferen vanuit een te lage of te hoge positie en zorg ervoor dat de horizon recht is in je foto's. Vaak kan je aan de hand van tools in de camera-app van je telefoon zien hoe je een rechte foto maakt.

5. Besteed aandacht aan details en sfeer

Naast het fotograferen van de verschillende ruimtes in je huurwoning, is het belangrijk om ook enkele detailfoto's te maken van originele of unieke elementen. Denk hierbij aan bijzondere architectonische elementen, een mooie open haard of een moderne keuken. Deze details kunnen je woning onderscheiden van andere huurwoningen en de interesse van potentiële huurders wekken.

Wil je wat inspiratie op doen? Neem dan een kijkje bij deze exclusieve huurwoningen. Hiervoor worden vaak ervaren fotografen ingezet.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook