Kerst staat voor de deur: deze drie steden zijn zeker een bezoekje waard

bron: Kerstmarkt.com

Ho Ho Ho! Het is bijna zover, over enkele dagen is het alweer kerst! Gezellig om bij elkaar te komen met vrienden en familie, lekker te eten of simpelweg samen te zijn. Dit is een periode waar mensen naar uitkijken en die door velen wordt gezien als de leukste tijd van het jaar. Het overgrote deel van de mensen is dan ook vrij tijdens de kerstdagen en waar de één gezellig thuis zit gaat de ander er lekker op uit met het gezin, vrienden of met zijn of haar partner. Hoe jij deze dagen invult ligt natuurlijk helemaal aan jou. Heb je nog geen plannen voor de kerstdagen? Wij helpen jou door de drie leukste steden tijdens kerst in Nederland op een rijtje te zetten.

Maastricht

De meest zuidelijke stad van Nederland is tijdens de winterperiode een prachtige bestemming om te bezoeken. De bekende kerstmarkt op het Vrijthof zal ook dit jaar weer plaatsvinden. Het Vrijthof zal worden omgetoverd tot een winterparadijs met verschillende attracties zoals een overdekte schaatsbaan, een reuzenrad en een kleine replica van de Sint-Servaasbrug waar je overheen of onderdoor kan schaatsen. Tijdens de kerstmarkt zijn er verschillende horecagelegenheden met warme dranken en lekkere spijzen die in de winterperiode een traditie zijn. Bij de verschillende chalets kun je terecht voor heerlijke hapjes. Ben je meer op zoek naar een volwaardige maaltijd? Ga dan langs Almhütte, waar Oostenrijkse gerechten worden geserveerd. Maastricht is een stad die bekend staat om zijn middeleeuwse architectuur en heeft een aantal bekende kerken zoals de Basiliek van Sint Servaas of de Sint Janskerk. Beide kerken hebben een rijke historie en zijn het zeker waard om te bezoeken. Een plek om niet te vergeten is boekhandel Dominicanen. Dit is een winkel in een bijzonder pand, namelijk de Dominicanenkerk. Niet alleen deze locaties zijn een bezoekje waard, maar de hele stad is versierd met kerstlampjes en er zijn verschillende leuke restaurants waar je heerlijk kunt dineren. Kortom: Maastricht is zeker een aanrader!

Valkenburg

Valkenburg is wellicht één van de populairste kerstbestemmingen van Nederland. De stad kent een rijke historie waarvan nog veel terug te zien is in het centrum. Middenin het centrum ligt de ruïne van kasteel Valkenburg waarbij onder het kasteel diverse grotten te bezoeken zijn. Tijdens de kerstdagen wordt de stad Valkenburg omgetoverd naar een echte winterstad waarin je helemaal kunt verdwalen. In de grotten wordt een kerstmarkt met diverse leuke kramen opgezet. Om in de kerstsfeer te komen zijn de grotten van top tot teen versierd met kerstbomen, kerstverlichtingen en andere prachtige kerstdecoraties.

Lekker eten hoort ook bij kerst, daarom worden er in de stad twee culinaire wandelroutes georganiseerd, waarbij je door de stad loopt en bij vier verschillende restaurants een heerlijke amuse krijgt. Voor families, vrienden of gezinnen is dit een leuke route waarbij je ook iets van het prachtige landschap rondom het Geul Stadje te zien krijgt. Door de heerlijke tussenstops krijg je de tijd om met elkaar gezellig te kletsen en even uit te rusten, om vervolgens weer kerststad Valkenburg te ontdekken.

Den Haag

Last but not least komen wij uit in Den Haag. De stad waar de koning woont, de stad waar de politiek debatten voert en de stad waar jaarlijks de Royal Christmas Fair plaatsvindt. In het historische centrum vindt één van de mooiste kerstmarkten plaats. De Lange Voorhout wordt omgetoverd tot een echte kerststraat waar tientallen kersthuisjes, duizenden led-lichtjes en sfeervolle vuurtjes te vinden zijn. Met een heerlijke Glühwein in de hand heb je het in ieder geval niet koud en kom je helemaal in de kerststemming. Er worden verschillende kerstactiviteiten georganiseerd, zoals een Sing Along of een Gospel Night. Kortom: het is een bezoek zeker meer dan waard.

De kerstmarkt is niet het enige wat de stad achter de duinen te bieden heeft. Badplaats Scheveningen is niet alleen in de zomer populair, maar ook in de winter. Na een avond op de kerstmarkt is het leuk om de ochtend daarna een strandwandeling te maken om vervolgens heerlijk te ontbijten of lunchen bij één van de vele strandtenten. Op de boulevard zijn diverse horecazaken te vinden die heerlijke glühwein of een warme chocolademelk aanbieden. Met zoiets lekkers in de hand kan je lekker uitwaaien in de Haagse badplaats!

Vind jouw woning

Denk jij na zo'n kerstweekend; "wat een leuke stad om in te wonen!"? Dan ben je bij Huurwoningen.nl aan het juiste adres. Op Huurwoningen.nl vind je een uniek aanbod van verschillende soorten huurwoningen, van zowel particulieren verhuurders als makelaars. Het gebruiksgemak van onze website maakt het mogelijk om op jouw wensen te filteren en alleen woningen te vinden die voldoen aan jouw wensen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook