Steeds meer gemeenten spannen zich in voor extra sociale huurwoningen

bron: Volkskrant.nl

De toegenomen vraag naar sociale huurwoningen zorgt ervoor dat steeds meer gemeenten actief aan de slag gaan met de uitbreiding van het sociaal woningaanbod.

Afspraken met corporaties

Om het aanbod uit te breiden, maken steeds meer gemeenten afspraken met woningcorporaties om het aanbod van sociale huurwoningen te vergroten. Veel corporaties zitten krap bij kas en hebben om die reden de laatste tijd huizen verkocht. Nu gaan ze op verzoek van de gemeente extra huizen bouwen die geschikt zijn voor sociale huur.

Woningen voor reguliere woningzoekenden

De grote vraag naar sociale huurwoningen is onder andere ontstaan door de toegenomen vluchtelingenstroom, maar de gemeenten benadrukken dat de extra huurwoningen niet specifiek voor vluchtelingen bedoeld zijn. Sterker nog, het grootste deel is bestemd voor reguliere woningzoekenden.

Ook Minister Blok (Wonen) vindt het uitbreiden van het aantal huurwoningen voor vluchtelingen niet nodig. Volgens zijn partij, de VVD, zou het juist een aanzuigende werking kunnen hebben als Nederland speciaal voor vluchtelingen huizen gaat bouwen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook