Waar moet je op letten tijdens een bezichtiging?

Je hebt een woning gevonden op Huurwoningen.nl en gaat bezichtigen, spannend! Maar waar moet je nou precies op letten bij het bezichtigen van een woning? Wij zetten een paar belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje, zodat jij straks helemaal voorbereid naar een bezichtiging gaat.

Staat van de woningen

Wellicht ben je helemaal verliefd geworden op een huurwoning, maar pas op dat deze liefde niet blind maakt! Kijk goed of er beschadigingen zijn aan deuren & ramen, muren of het plafond. Check ook de staat van de keuken en de badkamer en dan vooral het sanitair en de apparaten. Zie je iets wat niet naar behoren werkt? Dan kun je eventueel overleggen met de verhuurder. Ook tijdens de huurovereenkomst kun je als huurder nog gebreken aangeven. Kijk voor meer informatie hierover op de website van het Juridisch Loket.

Voorzieningen in de buurt

Wanneer je bijvoorbeeld altijd met de trein naar werk reist, is het wel fijn dat er een goede ov-aansluiting in de buurt is. Check daarom ook altijd even welke voorzieningen er zijn, zoals dus openbaar vervoer, supermarkten, sportscholen maar ook bijvoorbeeld parkeergelegenheid als dit belangrijk voor jou is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en leer je jouw nieuwe buurt alvast een beetje kennen!

Energiezuinigheid

Gelukkig komt het lenteweer er aan, maar de verwarming helemaal uitdoen is nog net iets te koud. De energieprijzen zijn al hoog genoeg, dus het is goed om te checken of een woning goed geïsoleerd is, wat voor verwarmingssysteem de huurwoning heeft en of de huurwoning bijvoorbeeld van dubbel glas voorzien is. Lees hier ook onze tips hoe je als huurder energie kan besparen.

Contractvoorwaarden

Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat je alle contractvoorwaarden goed hebt doorgenomen. Kijk bijvoorbeeld of de huurprijs alleen de kale huur bevat, of ook al een voorschot voor andere kosten. Check ook altijd even wat de looptijd van het contract is. Je kunt het contract ook altijd laten controleren door een aanhuurmakelaar. Lees hier meer over wat een aanhuurmakelaar voor jou kan betekenen.

Altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de huurmarkt? Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn!

Gerelateerd nieuws

Lees ook