Naast makelaars, kunnen ook particuliere verhuurders hun woningen op Huurwoningen.nl plaatsen. Deze woningen zijn vaak nergens anders terug te vinden, veel woningaanbod op Huurwoningen.nl is dus uniek. Klik op onderstaande button voor een compleet overzicht en vind snel een huurwoning die aan jouw wensen voldoet.

Bekijk alle huurwoningen

Wat is een particuliere verhuurder?

Een particuliere verhuurder is iemand die een woning verhuurt zonder dat daar een woningcorporatie of woningbouwvereniging bij betrokken is. Het komt vaak voor dat een huurwoning via een particuliere verhuurder gehuurd kan worden.

Voor- en nadelen particuliere verhuur

Een particuliere huurwoning vind je door bijvoorbeeld een verhuurmakelaar in te schakelen of advertenties op websites te bekijken. Het belangrijkste voordeel van particulier huren is dat je de huurwoning vaak direct kan betrekken. Een nadeel kan zijn dat de huurprijs in de meeste gevallen hoger is dan bijvoorbeeld bij een sociale huurwoning.

Wat is het verschil tussen sociale huur en particuliere huur?

De meeste sociale huurwoningen worden verhuurd door woningcorporaties. Het betreft woningen met een huurprijs tot de liberalisatiegrens van €808,06 (2023). Als de huurprijs hoger is dan deze grens, dan valt de huur onder geliberaliseerde huur en zijn er geen regels die het verhogen van de huur beperken. Sociale huur via een particuliere verhuurder komt wel voor maar veel minder dan via woningcorporaties.

Particuliere verhuur: via een makelaar of zelfstandig

Particuliere huurwoningen kunnen op verschillende manieren worden aangeboden. Een verhuurder kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een makelaar in te schakelen die het gehele verhuurproces uit handen neemt. Ook kan een verhuurder ervoor kiezen om de woning zelfstandig te verhuren. In dit geval houden ze het hele verhuurproces in eigen hand. Particuliere verhuurders kunnen hun woningen zelf gratis op Huurwoningen.nl aanbieden, zonder tussenkomst van een makelaar. Ook makelaars kunnen woningen op Huurwoningen.nl plaatsen.

Ben je een particuliere verhuurder en wil je meer informatie over het verhuren van je woning? In ons kenniscentrum voor woningverhuur vind je tips, tricks en alle handvatten die nodig zijn om je woning zelfstandig te verhuren.

Naar het kenniscentrum