Amsterdam ontruimt opnieuw kraakpanden

bron: Parool

In Amsterdam zijn gisteren ochtend een aantal kraakpanden ontruimd. Het OM had de ontruiming in februari reeds aangekondigd. Panden aan de Javastraat konden door de ME zonder problemen worden ontruimd aangezien de krakers hier waren vertrokken. De ME moest wel in actie komen tijdens de ontruiming van twee andere panden. Deze panden bevinden zich in de Ferdinand Bolstraat en aan de Lauriersgracht.

Amsterdam is een gewilde stad om te wonen en trekt dan ook vaak krakers aan, evenals andere grote steden in Nederland. Amsterdam is gewild aangezien er veel uitgaansmogelijkheden zijn zoals de theaters en horeca gelegenheden. Ook gaan veel mensen naar Amsterdam voor medische ingrepen zoals ooglaseren; of tanden bleken. Veel toeristen weten Amsterdam ook te vinden, wat deze stad tot de nummer 1 toeristenstad van Nederland maakt. Al met al maakt dit Amsterdam een zeer interessante stad voor mensen om te wonen.

Een aantal krakers hebben zich tijdens de ontruiming nog in bootjes voor de panden verzameld. De politie heeft de bootjes met een waterkanon geprobeerd te verdrijven. In totaal is 1 persoon aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Halfjaarlijks voert de gemeente Amsterdam een ontruimingsronde van kraakpanden uit.

Gerelateerd nieuws

Lees ook