Een opgeruimd huis, is een opgeruimd hoofd. Zo bespaar je ruimte in jouw huurwoning!

Heb jij een wat kleinere huurwoning en kom je ruimte tekort? Niet getreurd, er zijn namelijk genoeg mogelijkheden om wat extra ruimte te creëren. We snappen dat je niet zo goed weet waar je moet beginnen. Daarom hebben we vijf tips voor je op een rijtje gezet!

1. Koop multifunctionele meubels

Er zijn tegenwoordig veel multifunctionele meubels op de markt die een oplossing bieden voor wanneer je niet veel ruimte in huis hebt. Denk hierbij aan een bijzettafel die je ook als opbergmand kan gebruiken of een opklaptafel die je makkelijk kan uitklappen wanneer je thuis werkt. Verder kan je ook een slaapbank aanschaffen voor wanneer er mensen blijven slapen. Dit scheelt een extra bed in je huis en dan hoef je niet één van je kamers als logeerkamer te gebruiken.

2. Hang dingen aan de muur

Door planken aan de muren te monteren en hier decoratie of apparatuur op te zetten kan je veel ruimte besparen op andere plekken in huis. Denk bijvoorbeeld aan een tv. Wanneer je deze ophangt in plaats van neerzet op een tv-kast, heb je meteen al meer ruimte in je woon- of slaapkamer. Lampen, foto’s en decoratie die je normaal op bijzettafels zet, kun je ook gemakkelijk aan de muur hangen.

3. Maak gebruik van loze ruimtes

Er zijn meer loze ruimtes in jouw huis dan je denkt! Denk aan de ruimte onder je trap of de ruimte onder bedden, kasten of banken. Van de ruimte onder je trap kun je bijvoorbeeld een kast maken of je kunt een kast op maat laten maken die er precies onder past. Verder kun je ook in de ruimtes onder de treden dingen opbergen door bijvoorbeeld lades te maken in je treden. Ook kan je lades kopen voor onder je bed of bank. Dit valt helemaal niet op in het interieur en je hebt toch weer wat extra opbergruimte!

4. Gebruik de zolder

De zolder wordt vaak gebruikt als opbergruimte voor spullen waar je bijna nooit naar omkijkt. Maar als je een beetje aan de zolder klust kan deze ruimte ook prima dienen als extra slaapkamer of een kantoor, waardoor je weer een extra kamer hebt in huis!

5. Spullen uitzoeken en herindelen

Vaak hebben we veel spullen die we allang niet meer gebruiken en die dus onnodig ruimte innemen in huis. Plan daarom eens een opruimdag in. Zet een muziekje aan, pak een vuilniszak of grote doos erbij en ga aan de slag! Ga elke kamer af en zoek uit welke spullen oud zijn en weg kunnen of welke spullen je misschien ergens anders kunt opslaan. Je zult verbaasd zijn over hoeveel ruimte je hiermee kunt creëren.

Hopelijk heb je iets aan deze tips en heb je binnenkort een opgeruimd gevoel! Wil jij nou altijd genoeg opbergruimte hebben in huis? Bekijk hier onze huurwoningen met berging!

Gerelateerd nieuws

Lees ook