Grote investering in middeldure huurwoningen Randstad

bron: Cobouw.nl

166 miljoen euro, dat zullen drie pensioenfondsen extra gaan investeren in middeldure huurwoningen binnen de Randstad. Dit meldde pensioenbeheerder Syntrus Achmea recentelijk.

Middeldure woningen in vrije sector

Het geldbedrag wordt belegd door een pensioenfonds voor kappers, een ICT-pensioenfonds en een onbekende partij in de bouw en beheer van middeldure huurwoningen in de vrije huursector.

Deze nieuwe huurwoningen zullen in de Randstad gerealiseerd worden. Dat is goed nieuws, want met name in de Randstad dreigt een groot tekort aan middeldure woningen in de vrije sector te ontstaan.

Succesvolle acquisitie

Het Achmea Dutch Residential Fund, zoals het fonds heet, investeert met name in vrijesectorwoningen. Eind vorig jaar telde het fonds 23 deelnemers en kende een belegd vermogen van 682 miljard euro.

Onno Hoff, directeur Fund Management Vastgoed bij Syntrus Achmea Real Estate en Finance, geeft aan dat het fonds de afgelopen jaren “succesvol is geweest in het acquireren van aantrekkelijke woningbeleggingen, met name in de Randstad”. Hij geeft aan dat de extra 166 miljoen op dezelfde wijze zal worden geïnvesteerd.

Gerelateerd nieuws

Lees ook