Huurprijzen dalen in Nederland

De huurprijzen van huurwoningen in Nederland zijn afgelopen jaar scherp gedaald. Dit meldt woningverhuurder Direct Wonen. Op basis van onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs in oktober 2009 is gedaald met 11,7 procent ten opzichte van een jaar eerder. De huurprijzen zijn hiermee gedaald van 794 euro naar 701 euro per maand. De daling is een direct gevolg van de toename van het aantal woningen.

In Maastricht en Amsterdam wijkt de dalende trend af van de landelijke trend. In Amsterdam zijn de huurprijzen het afgelopen jaar met 13 procent toegenomen, van 1171 naar 1317 euro. Huizen in Amsterdam zijn hiermee gelijk de duurste huurwoningen plaats.

Voor goedkope huurwoningen moet je op naar een huurwoning in Tilburg. Deze stad heeft de laagste gemiddelde huurprijs in de lijst. De gemiddelde huurprijs in Tilburg is 461 euro, in oktober 2008 was dit 502 euro. De huurwoningen in Rotterdam zijn de huurprijzen gedaald met 24 procent en is de huurder dus ook goedkoper uit.****

Gerelateerd nieuws

Lees ook