Huurwoningen in Amersfoort laten sterkste daling in huurprijs zien

Uit een onderzoek van een huurwoning bemiddelaar blijkt dat de prijzen van huurwoningen in Amersfoort het sterkst gedaald zijn van heel Nederland.

Huurwoningen in Amersfoort laten een gemiddelde prijsdaling zien van 18.1% ten opzichte van 2008. Deze enorme daling in de huurprijzen wordt veroorzaakt door een toename in het aanbod van huurwoningen in het lagere segment. Deze drukken de gemiddelde huurprijs verder omlaag.

Het aantal huurwoningen in de huurklasse tot EUR 800 kent een toename, hierdoor is de gemiddelde huurprijs in deze klasse met 1,5% gedaald. Dit betekent dat de gemiddelde huurprijs voor huurwoningen in Amersfoort in deze klasse op 499 euro ligt. Het hogere segment dat bestaat uit huurwoningen van meer dan 800 euro laat zelfs een daling in de gemiddelde huurprijs zien van 9.5%. Deze huurprijs zakte immers binnen een jaar van 1.100 euro naar 995 euro.

De oorzaak van deze daling in de gemiddelde huurprijs voor huurwoningen in Amersfoort is tweeledig. Allereerst is daar het toename van het aantal huurwoningen in het lagere segment tot 800 euro. Maar tegelijkertijd laat het hogere segment met huurwoningen van meer dan 800 euro zien dat het aantal nieuwe huurwoningen in dit segment onveranderd is gebleven.

Goed nieuws dus voor iedereen die op zoek is naar een huurwoning in Amersfoort die kan mee profiteren van deze gunstige ontwikkeling in de huurprijs.

Gerelateerd nieuws

Lees ook