Stormloop aan echtscheidingen na zomer goed voor huurmarkt

bron: Redactie Huurwoningen.nl

Echtscheidingen en zomervakanties. Een rare combinatie? Misschien op het eerste gezicht wel, maar toch blijkt er een verband te zijn tussen het aantal echtscheidingen en de periode van de zomervakantie. Zo geven makelaars aan dat na de zomervakantie plotseling een stormloop ontstaat aan aanvragen van huurders om hun woning te verhuren of juist van mensen die een nieuwe huurwoning zoeken. Reden: een explosieve groei aan echtscheidingen. Hoe zou dat toch komen? Het broeierige weer? Een toename aan buitenechtelijke relaties? Huurwoningen ging op onderzoek uit…

Genieten of irriteren?

De zomervakantie lijkt bij uitstek een periode om te genieten. Van het zonnige weer, zand, strand en zee, van mooie vakantiebestemmingen. Maar geldt dat ook als je relatie al voor de zomervakantie roestig is geworden en irritaties steeds vaker en sneller oplopen? Kon je voorheen nog ‘s ochtends de deur achter je dichtgooien en naar je werk vluchten, tijdens de zomervakantie zit je met elkaar opgescheept, dag en nacht. Dan kan juist die periode van continu op elkaars lippen zitten de druppel zijn die de relationele emmer doet overlopen.

Vakantie geboekt

Ook speelt mee dat de vakantie vaak al enkele maanden van te voren geboekt is en je die toch niet wilt laten lopen. Dan maar even een paar weken doorbijten en proberen rustig te blijven met een chagrijnige partner constant in de buurt.

Start vroeg met zoeken!

Dus ja, echtscheidingen en zomervakanties hebben opvallend genoeg van alles met elkaar te maken. Wellicht een tip voor huurders die een nieuwe woning zoeken: probeer je zoektocht te starten voordat de zomervakantie begint!

Gerelateerd nieuws

Lees ook