Vakantieverhuur nieuw fenomeen in Amsterdam?

bron: Nu.nl

Ga je een paar weken op vakantie deze zomer? Dan is het misschien een idee om je woning te verhuren tijdens je vakantie. Zo is je huis niet wekenlang onbewoond en verdien je ook nog eens een extra zakcentje. De gemeente Amsterdam liet weten strenger te willen toezien op dit nieuwe fenomeen 'vakantieverhuur'.

Strenge toezicht tijdelijke verhuur

Je kan in Amsterdam je huis verhuren tijdens de vakantiedagen, behalve wanneer je in een sociale huurwoning woont. De gemeente heeft echter wel laten weten dat er streng wordt toegezien op het naleven van de bijbehorende regels. Zorgen de tijdelijke huurders bijvoorbeeld voor veel overlast of is de woning niet brandveilig genoeg, dan zal de gemeente Amsterdam direct ingrijpen. Het is bovendien niet de bedoeling dat de tijdelijke verhuur tijdens de vakantie wordt aangegrepen om illegale hotels op te zetten. Ook dit zal streng in de gaten worden gehouden door de gemeente en de woningcorporaties.

Onderverhuren woning via websites

Uit onderzoek bleek dat slechts 1% van alle woningen wordt aangeboden voor vakantieverhuur. Het aantal overnachtingen waarbij gebruikt wordt gemaakt van vakantieverhuur betreft slechts 2% van alle overnachtingen in Amsterdam. Verhuurders en huiseigenaren bieden hun woning vaak via websites aan voor vakantieverhuur. Of er sprake is van een nieuwe trend moet nog blijken.

Gerelateerd nieuws

Lees ook