Verlaging van huurtoeslag voor duurdere huurwoningen

bron: Telegraaf.nl

Huishoudens die een duurdere woning huren, zullen minder huurtoeslag gaan ontvangen door een verhoging van de kwaliteitskorting. Dit blijkt uit navraag door De Telegraaf.

Wat is kwaliteitskorting?

De kwaliteitskorting is een verlaging van je huurtoeslag wanneer je een duurdere woning in de sociale sector huurt. Wanneer je huurprijs hoger ligt dan de kwaliteitskortingsgrens van 409,92 euro, word je gekort op je huurtoeslag. Deze verlaging van het bedrag dat je aan huurtoeslag ontvangt heet kwaliteitskorting, omdat ervan uit wordt gegaan dat een duurdere huurwoning ook van een betere kwaliteit is.

Lagere huurtoeslag bij huur boven 410 euro

De overheid wil de kwaliteitskorting nu verhogen. Dit betekent dat alle huurders van een woning met een huur boven de 409,92 euro in de toekomst minder huurtoeslag zullen gaan ontvangen. De exacte verhoging van de korting is nog niet bekend.

Overheidstekort

Eerder deze maand bleek al dat de overheid de uitgaven voor huurtoeslag opnieuw te laag heeft begroot. Hierdoor ontstond een tekort van zo’n 200 miljoen euro, terwijl eerdere tekorten nog niet waren weggewerkt. Het totale gat bedraagt volgens het ministerie van Wonen inmiddels zo’n 400 miljoen euro. Door de huurtoeslag voor duurdere woningen te verlagen, hoopt de overheid het tekort te verminderen.

Wil jij weten of je dit jaar recht hebt op huurtoeslag? Download de huurtoeslag-infographic om binnen een paar minuten te weten te komen of je recht hebt op huurtoeslag!

Gerelateerd nieuws

Lees ook