Inkomensafhankelijke huurverhoging kan weer de prullenbak in

bron: Nugeld.nl

Als het aan de Nederlandse Woonbond ligt, wordt de inkomensafhankelijke huurverhoging zo snel mogelijk weer in de prullenbak gegooid. Volgens Ronald Paping, directeur van de Woonbond, brengt de huurverhoging huurders alleen maar verder in financiële problemen. En het is nog maar de vraag of de privacy van de huurders volkomen wordt gewaarborgd.

Scheefwoners

De maatregel die vooral bedoeld is om scheefwoners aan te pakken, heeft enkele nadelige bijwerkingen. Zo krijgen veel huurders onterecht een sticker met ‘Scheefwoner’ op hun voorhoofd geplakt. Mensen die net rond kunnen komen en met moeite hun maandelijkse huur kunnen betalen, zijn zwaar de dupe van de aankomende huurverhogingen. Het is dan ook nog maar de vraag of zij niet dieper wegzakken in algehele financiële malaise.

Inkomensgegevens huurders

Het indienen van een bezwaarschrift levert ook de nodige irritatie op. Doordat alle procedures zijn omgeven met een zweem van bureaucratie kan het soms weken of zelfs maanden duren voordat duidelijk is of het bezwaar is goedgekeurd. Verder hebben veel huurders grote moeite met de manier waarop informatie wordt verstrekt over hun inkomen. Volgens Paping voelen huurders zich niet op hun gemak door het feit dat inkomensgegevens open en bloot op tafel komen te liggen bij de verhuurders. Paping hoopt dan ook de inkomensafhankelijke huurverhogingen in 2014 niet meer terug te zien.

Gerelateerd nieuws

Lees ook