Jij een huis, zij een thuis: Huurwoningen.nl is Sleutelsponsor van HomePlan

Een huis is een van de belangrijkste basisbehoeften van een mens. Toch zijn er nog veel landen waar goede huisvesting niet vanzelfsprekend is. Bij Huurwoningen.nl vinden we dat hier verandering in moet komen. Om die reden hebben we besloten Sleutelsponsor te worden van Stichting HomePlan. “Het is ons doel om te zorgen dat mensen sneller en makkelijker een woning vinden. Hier, én op plekken waar dat minder vanzelfsprekend is”, zegt Rogier Alkemade, directeur van Huurwoningen.nl.

De start van een betere toekomst

In Nederland hebben we het geluk dat we beschikking hebben over goede huisvesting, maar helaas is dat niet overal het geval. Wereldwijd woont 1 op de 6 mensen in een hut, gemaakt van takken, modder, zeil of golfplaten. Dit heeft grote gevolgen voor het leven en de toekomst.

Stichting HomePlan doet daar wat aan. Zij bouwen stevige, duurzame huizen in Zuidelijk-Afrika en Latijns-Amerika. De toekomstige bewoners van die huizen dragen bij naar draagkracht, waardoor een woning zelfs voor de allerarmsten toegankelijk wordt. Ook helpen ze met de bouw, wat hen trots maakt en zelfvertrouwen geeft. Het huis is echter geen doel op zich, maar een middel om mensen vooruit te helpen. Een huis biedt veiligheid en bescherming tegen regen, kou en ziektes. Het is de start van een betere toekomst. “Als Sleutelsponsor levert ook Huurwoningen.nl een bijdrage hieraan”, aldus Alkemade. “Iets dat we zeker in deze moeilijke tijd, waarin het coronavirus overal ter wereld voor problemen zorgt, belangrijk vinden.”

Een beter thuis

Inmiddels heeft HomePlan al 4.200 huizen gebouwd. Bij Huurwoningen.nl vinden we dat dat er nog veel meer moeten worden. Daarom doen we voor elke woning die via ons platform verhuurd wordt een donatie aan HomePlan. Op die manier draagt een verhuizing in Nederland direct bij aan een beter thuis voor de allerarmsten in de wereld.

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website van HomePlan.

Lees ook: Woning op het oog? Huurwoningen.nl helpt: zo stel je een goede reactie op!

Gerelateerd nieuws

Lees ook