Nieuwe meubels kopen prijzig? Vanaf nu kun je ze ook huren!

bron: NOS, AD.nl

Een bed, bank, tafel en kast: je hebt het allemaal nodig als je je huurwoning een beetje compleet wilt inrichten. De kosten voor al deze meubels kunnen aardig oplopen en zorgen voor een flinke uitgave. Meubelgigant Ikea heeft hier een oplossing voor: binnenkort kun je bij hen meubels huren!

Proef

Het gaat voorlopig om een proef in Zwitserland met de verhuur van kantoorinrichting aan bedrijven, maar als we Ikea mogen geloven zitten er ook verhuurconcepten in Nederland aan te komen.

"Het is een test met een compleet nieuw businessmodel, om te zien hoe groot het animo is en natuurlijk wat er allemaal bij komt kijken", vertelt een woordvoerder van IKEA Nederland aan NOS. "Het is vooralsnog een proeftuin. We gaan de komende tijd diverse productgroepen zoals boxsprings testen. We doen niet in een keer alles”.

Duurzaam

Het idee is dat consumenten meubels kunnen huren voor een bepaald bedrag (€ 20,- tot € 30,-) per maand, met een looptijd van twee jaar. Na de looptijd hebben de consumenten drie keuzes: de meubels overnemen voor een klein bedrag, de meubels teruggeven aan Ikea of het huurcontract verlengen.

Ikea geeft ingeleverde meubels een tweede leven door ze op te knappen en door te verkopen, iets wat volledig past binnen de duurzame visie van het bedrijf. Volgens Ikea is het concept ideaal voor jongeren: “De jongere generatie hecht minder aan bezit en meer aan het milieu.”

Financiering

Naast duurzaam is het huren van meubels ook nog eens veel beter betaalbaar voor jongeren en studenten: in één keer honderden euro’s uitgeven voel je toch een stuk meer in de portemonnee dan een uitgave van € 20,- per maand. Op deze manier kan het concept van Ikea een uitkomst bieden voor wie zijn huis compleet wil inrichten, maar geen groot bedrag heeft gespaard.

Gerelateerd nieuws

Lees ook