PvdA wil huur tijdelijk verlagen voor huurders met grote schulden

bron: Nu.nl

Je leest het de laatste tijd wel vaker: steeds meer huurders raken financieel in de problemen en gaan gebukt onder de toenemende woonlasten. De gemeente Den Bosch luidde zelfs de noodklok over het groeiend aantal huurders dat onder de armoedegrens duikt. PVDA’er Jacques Monasch denkt huurders met schulden een oplossing te kunnen bieden. Zijn redmiddel: verlaag tijdelijk de huur voor bepaalde individuele gevallen.

Huurverlaging bij corporaties

De PvdA maakt zich grote zorgen om het grote probleem dat armoede heet. Ook het aantal huisuitzettingen moet aangepakt worden, wellicht dat een tijdelijke huurverlaging daar voor kan zorgen. De PvdA benadrukt dat woningcorporaties al de mogelijkheid tot huurverlaging bieden bij bijvoorbeeld een verlaging van het inkomen van de huurder.

Energiebesparende maatregelen

Bovendien wil de PvdA de stijgende energiekosten aanpakken door energiebesparende maatregelen te nemen. Probleem is alleen dat huurders in moeten stemmen met energiezuinige verbouwingen en dit momenteel vaak niet doen. De PvdA stelt dan ook voor de wet zo te wijzigen dat huurders niet langer dergelijke maatregelen kunnen blokkeren.

Gerelateerd nieuws

Lees ook