Rabobank gaat 12.000 tijdelijke huurwoningen bouwen

bron: Nu.nl

De komende tien jaar wil de Nederlandse bank Rabobank twaalfduizend huurwoningen bouwen voor mensen met een middeninkomen. De bank is momenteel in gesprek met meerdere gemeenten over tijdelijke vergunningen voor stukken grond en verwacht de eerste locaties de komende maanden bekend te maken.

Rabobank hoopt met ‘project Rabo SmartBuilds’ bij te dragen aan het oplossen van de krapte op de woningmarkt. Op dit moment is er een tekort van 330.000 woningen en dit tekort zal de komende jaren oplopen tot ruim 1 miljoen.

De woningen vallen in de vrije sector. Appartementen zullen een huurprijs krijgen tussen € 753,- en € 1.000,- per maand, huizen kosten maximaal € 1.250,-. Door in modules te werken hoopt Rabobank woningen op te kunnen leveren binnen 8-15 maanden na het verlenen van de vergunning.

Ollongren enthousiast

Demissionair minister Kajsa Ollongren is enthousiast over het plan van Rabobank. "Flexwonen is een belangrijke ontwikkeling om het woningtekort te verminderen. Niet alleen omdat flexwoningen snel kunnen worden gerealiseerd, maar ook omdat zij duurzaamheid en innovatie in de bouw aanjagen. De aanpak van het woningtekort moet niet alleen door het Rijk gebeuren, maar het is een opgave die we samen, publiek-privaat invulling moeten geven.”

Gerelateerd nieuws

Lees ook