Te veel sociale huurwoningen in Amsterdam

bron: BNR.nl

Je zou denken: hoe meer sociale en dus betaalbare huurwoningen, hoe beter! Maar nee, voor onze hoofdstad Amsterdam geldt dat juist niet. In onze drukke metropool is juist een tekort aan huurwoningen in de vrije sector. Met als gevolg dat talentvolle ondernemers, creatievelingen en briljante zelfstandigen geen geschikte huurwoning kunnen vinden en dus hun innovatieve plannen en waardevolle concepten ergens anders uitwerken.

Huurwoningen middenklasse

Door het aantal sociale huurwoningen in Amsterdam te halveren en zo plaats te maken voor meer huurhuizen voor de middenklasse, kunnen we volgens de Amsterdamse wethouder Eric Wiebes (VVD) een poging doen dit waardevolle talent voor de hoofdstad en dus Nederland te behouden. Deze talentvolle jonge ondernemers zouden niet alleen kunnen zorgen voor economische groei, ook zijn ze samen in staat zo’n 40.000 banen te creëeren in de komende tien jaar.

Sociale huur of duur

Momenteel is maar liefst 61% van de huurwoningen in Amsterdam sociale huur. Slechts 6% van de huurwoningen is beschikbaar voor de middeninkomens. Het huurlandschap in Amsterdam bevat nu vooral twee uitersten - heel goedkoop of onbetaalbaar duur. Door hoogstens 30% van de huurwoningen vrij te houden voor sociale huur geef je de succesvolle ondernemers meer mogelijkheden om zich te vestigen in Amsterdam.

Gerelateerd nieuws

Lees ook