Woonbond wil jaarlijkse stijging van de huurprijzen

Hoe maak je de woningmarkt weer gezond? Dat is de hamvraag waar wij op dit moment in Nederland mee worstelen.

Meerdere politieke partijen geven in hun partijprogramma aan dat ze willen overgaan tot (gedeeltelijke) afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Nu lijkt het alsof alleen de huizenbezitters in Nederland de klappen moeten opvangen, maar dit is natuurlijk niet het geval.

Ook in de huursector zal er meer geld moeten worden binnen gehaald. Dus u voelt hem misschien al aan komen: stijging van de huurprijzen. De woonbond wil namelijk samen met het nieuwe kabinet afspraken maken over de huurprijzen.

Zij beogen een jaarlijkste huurstijging van 1% bovenop de inflatie. Deze stijging levert het kabinet over een periode van vier jaar maar liefst een half miljard euro op, die ze vervolgens weer kunnen investeren in volkshuisvesting. Iets wat natuurlijk hard nodig is en waar anders niet genoeg geld voor kan worden vrijgemaakt.

Natuurlijk moeten de huren wel betaalbaar blijven, de Woonbond geeft dan ook aan dat er niet zal worden bezuinigd worden op de huurtoeslag. Op deze manier blijven in tijden van recessie en bezuinigingen de huren betaalbaar.

Gerelateerd nieuws

Lees ook