Besparen op de inrichting van je nieuwe huurwoning? Huurwoningen.nl geeft tips!

Op zoek naar een huurwoning? Dan heb je binnenkort - hopelijk - een verhuizing op de planning staan. En hoe leuk het intrekken in jouw nieuwe woning ook is, een verhuizing brengt vaak meer kosten mee dan gewenst: nieuwe meubels, de verhuizing zelf, spullen om de woning te verbouwen. Hoe goed zou het dan uitkomen om ook ergens op te besparen!? Wij hebben wat tips op een rijtje gezet waarmee je van jouw nieuwe huis een thuis maakt, zonder dat je al te diep in de buidel hoeft te tasten.

First things first

Wanneer je jouw woning budgetproof wilt inrichten, is het belangrijk om planmatig te werk te gaan. Dat betekent niet roekeloos surfen op het internet en impulsaankopen doen in de winkel, maar goed doordachte keuzes maken. Begin daarom met het beantwoorden van twee vragen: wat heb je nog nodig en wat wil je maximaal uitgeven? Wanneer je deze twee zaken duidelijk in kaart hebt, weet je precies wat je waar aan kan uitgeven en kan het inrichten beginnen.

Inspiratie

Nu je weet wat je nog nodig hebt qua meubilair en accessoires, weet je waar je naar moet zoeken. De volgende stap is bepalen volgens welke stijl je jouw nieuwe woning wilt inrichten. Misschien heb je deze al gevonden en weet je al precies met welke kleuren en vormen je jouw woning wilt inrichten. Voor wie nog een beetje zoekende is kan het handig zijn inspiratie op te doen. Websites als Pinterest, Hometalk of We Heart It kunnen hierbij helpen. Op Pinterest kun je bijvoorbeeld verschillende afbeeldingen verzamelen en deze samenvoegen tot één ‘moodboard’. Op die manier kom je erachter hoe jouw woning er in de ideale situatie uit zou komen te zien.

Let’s go shopping

Je weet wat je nodig hebt én wat je stijl is: het winkelen kan beginnen. Om zoveel mogelijk kosten te besparen hebben we wat tips:

  • Vergelijk - Zie je ergens een mooi artikel? Google dan even of je hetzelfde artikel toevallig niet ergens anders goedkoper vindt. Koop nooit direct zonder eerst even wat research te doen.
  • Houd de aanbiedingen goed in de gaten - Dit kan via de klassieke reclamefolders die thuis op de deurmat vallen, maar ook online via de Reclamefolder app. Handig: in deze app kun je zoeken naar specifieke artikelen.
  • Shop seizoensgebonden - Of juist niet! Tuinmeubelen zijn bijvoorbeeld vaak het goedkoopst net na de zomer en kerstartikelen shop je voor een klein prijsje in januari.
  • Tweedehands - Kijk ook eens bij de kringloopwinkel of op Marktplaats. Hier kom je vaak meubels en accessoires tegen die er nog netjes uitzien. Je vindt er vaak niet alleen hele betaalbare, maar ook nog eens unieke pareltjes voor in jouw interieur.

Weggooien? Zonde!

Heb je nog ergens een oude tafel of kast staan? Wacht dan even met weggooien of verkopen. Vaak kun je oude meubels een compleet nieuwe look geven voor een klein prijsje. Soms doet een likje verf al wonderen! Als je nog niet beschikt over oud meubilair zijn er verschillende manieren om aan oude spullen te komen. Misschien zijn er wel mensen in jouw kring die af willen van hun oude meubilair en zijn die meubels nog in goede staat. Ook zou je wederom op zoek kunnen gaan bij kringloopwinkels of op Marktplaats.

Wees creatief en maak zelf jouw droomproject van verrassende producten. Heb je er bijvoorbeeld weleens aan gedacht om voor oude meubels een nieuwe functie te zoeken? Denk aan een oude eettafel: misschien niet meer geschikt om aan te dineren, maar wel als bureau in de studeerkamer. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos.

Gerelateerd nieuws

Lees ook