Huurprijzen gaan jaarlijks stijgen

bron: Nu.nl

Als het aan de Vereniging Eigen Huis (VEH) ligt, zullen de huurprijzen naast de inflatie jaarlijks met 2% gaan stijgen. De maatregel is terug te vinden in het hervormingsplan van VEH en bevat een aantal voorstellen om de woningmarkt weer enigszins op gang te krijgen. Zo stelt VEH ook voor om de hypotheekrenteaftrek in 30 jaar af te bouwen.

Huurders kopen niet

Momenteel kiezen huurders er meestal voor om in hun relatief goedkope huurhuis te blijven zitten, terwijl het voor de woningmarkt beter zou zijn als huurders sneller over zouden stappen naar koopwoningen. Door de huuprijzen te laten stijgen hoopt VEH dat huurders sneller beslissen een woning te kopen. Huurders met lage inkomens zouden gecompenseerd kunnen worden aan de hand van huurtoeslag.

Eindelijk een akkoord

Het is uniek dat de verschillende belangengroepen zoals VEH, Aedes, de Woonbond en de Nederlands Vereniging van Makelaars een akkoord bereiken over een gezamenlijk hervormingsplan. Nadat begin 2011 de onderhandelingen waren gestart, is nu dus eindelijk resultaat behaald.

Gerelateerd nieuws

Lees ook