Huurprijzen van particuliere huurwoningen in derde kwartaal opnieuw gedaald

bron: Directwonen.nl

Terwijl in de sociale huursector de huurprijzen flink worden opgekrikt aan de hand van de inkomensafhankelijke huurverrhoging, dalen in het derde kwartaal de huurprijzen in de particuliere huursector voor de derde keer op rij. De gemiddelde huurprijs van particuliere huurwoningen bedroeg 641 euro per maand en komt hiermee zelfs op het laagste niveau van dit jaar. In het derde kwartaal in 2012 was de gemiddelde huurprijs in de particuliere huursector 675 euro.

Aanbod particuliere huurwoningen gedaald

Opvallend is dat bij huurwoningen met een huurprijs tot 900 euro de gemiddelde huurprijs daalde terwijl bij duurdere huurwoningen de gemiddelde huurprijs steeg. Het aanbod aan particuliere huurwoningen daalde in het derde kwartaal met 10,5% in vergelijking tot dezelfde periode in 2012. Door dit verminderde aanbod steeg de gemiddelde huurprijs per vierkante meter tot 9,30 euro. In dezelfde periode in 2012 was de huurprijs per vierkante meter een fractie lager, namelijk 9,26 euro.

Utrecht duurste stad

De particulier huursector in Den Haag biedt de laagste huurprijzen. Gemiddeld ben je hier 550 euro per maand kwijt voor een particuliere huurwoning. De duurste huurwoningen vind je in Utrecht: 850 euro per maand. Rotterdamse particuliere huurwoningen stegen met 8,8% fors in prijs en lagen gemiddeld op 704 euro per maand.

Gerelateerd nieuws

Lees ook