Huurverhoging voor 450.000 huurders een zekerheid

bron: Nu.nl

De soap rond de huurverhoging heeft inmiddels enkele spannende afleveringen opgeleverd. Het begon allemaal met het idee om een inkomensafhankelijke huurverhoging in te voeren met het doel scheefwoners aan te pakken. Verdien je te veel? Dan betaal je ook meer. De laatste aflevering eindigde met een bloedstollende cliffhanger: krijgen woningcorporaties op tijd de inkomensgegevens binnen van de Belastingdienst? Gaat het minister Stef Blok op het allerlaatste moment nog lukken om de huurverhoging per 1 juli in te voeren? En wat gebeurt er met huurders waarover nog geen gegevens binnen zijn? De spanning stijgt tot het kookpunt...

Extra huurverhoging

Hoofdrolspeler Stef Blok was direct duidelijk: 450.000 huishoudens kunnen per 1 juli 2013 rekenen op een extra huurverhoging. Bovendien kunnen corporaties die nog steeds inkomensgegevens missen, per 1 augustus en zelfs per 1 september alsnog een huurverhoging doorvoeren. Het is helder, minister Blok zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de inkomensafhankelijke huurverhoging doorgevoerd kan worden.

Scheefwoners aangepakt

De Belastingdienst heeft tot op heden inkomensindicaties afgegeven voor 1,7 miljoen huishoudens. In 16% van de gevallen gaat het om een inkomen boven de 43.000 euro, terwijl 11% een inkomen heeft tussen de 33.614 en 43.000 euro. 67% heeft een jaarlijks inkomen dat lager is dan 33.614 euro. De minister liet weten dat er al veel problemen zijn verholpen door goed overleg tussen woningcorporaties, de Belastingdienst en gemeenten. Het ziet er dus naar uit dat geen één scheefwoner ontkomt aan de maximale huurverhoging van 6,5%.

To be continued...

Gerelateerd nieuws

Lees ook