Huurwoning zoeken via internet

In Nederland zoeken veel mensen naar een geschikte huurwoning, maar vele zien door de bomen het bos niet meer. Er zijn enorm veel aanbieders en kun je nu beter naar een kantoor gaan of via het internet zoeken? Huurwoningen geeft je een aantal tips om het zoeken naar de geschikte huurwoning te vereenvoudigen.

  1. Zet uw woonwensen op een rijtje

Bedenk voor jezelf aan welke eisen uw toekomstige huurwoning moet voldoen en schrijf het op. Door jouw eisen op een rijtje te zetten kan je straks een betere beslissing maken over de woningen die je bezoekt. Je kunt een verdeling maken tussen harde eisen en wensen, zodat je wat meer speling hebt.

  1. Doorzoek het internet

Als je in een zoekmachine op internet ‘huurwoningen’ intikt, verschijnen er duizenden websites waar huurwoningen worden aangeboden. Echter, niet iedere website biedt hetzelfde aanbod huurwoningen aan, waardoor het belangrijk is om meerdere websites te bekijken. Daardoor krijg je een beter totaalbeeld van huurwoningen in een dorp of stad. Het beeld dat van een woning op internet geschetst word klopt niet altijd. Plan daarom altijd een bezichtiging met de makelaar of de eigenaar, zodat je zelf kunt bepalen of de huurwoning werkelijk aan jouw wensen voldoet.

  1. Schakel een verhuurmakelaar in

Een makelaar heeft vaak jarenlange ervaring met het selecteren en beoordelen van huurwoningen. Hij is goed op de hoogte van wat er op de markt speelt en welke huurwoningen er beschikbaar zijn. Vertel wat je van je toekomstige woning verwacht en de makelaar zal een aanbod voor jou selecteren. Je bezoekt de woningen vervolgens samen waarbij de makelaar ook wat meer kan vertellen over de plus- en minpunten van het huis. Een makelaar kost natuurlijk wel iets meer geld dan als je zelf op zoek gaat, maar je krijgt dan ook professioneel advies en het bespaart je vaak veel tijd!

  1. Wees kritisch

Denk niet alleen na over het huis waar je gaat wonen, maar denk ook na over de woonomgeving, de mensen die in de buurt rondlopen, het aantal voorzieningen etc. Dit voorkomt dat je voor onaangename verassingen komt te staan. Volg tijdens een bezichtiging niet alleen je gevoel, maar bekijk ook of de woning goed is onderhouden en of de woning voldoet aan de eisen die je hebt opgesteld.

Lees ook: Kosten bij een huurwoning

Gerelateerd nieuws

Lees ook