door , Bron: Nugeld.nl

Huidige huurverhogingen leiden tot hogere huren in 2014

Zou het kunnen dat de huurverhogingen van de afgelopen maanden indirect voor nieuwe huurverhogingen in 2014 zorgen? Volgens de Woonbond wel. Directeur Ronald Paping is ervan overtuigd dat de huidige huurverhogingen zullen leiden tot forse verhogingen in het komende jaar. Volgens hem is er sprake van een zogeheten ‘huurprijsspiraal’ waardoor de huren met 2% teveel zullen stijgen. Het is aan de Tweede Kamer om zo snel mogelijk in te grijpen.

Huurder betaalt dubbel

Paping legt het als volgt uit: de pas ingevoerde huurverhogingen zullen leiden tot een hogere inflatie die op haar beurt weer leidt tot hogere huurverhogingen in 2014. Te hoog, zegt Paping. Doordat bij de berekening van de inflatie de gevolgen van de huidige huurverhogingen worden meegenomen, wordt uiteindelijk de huurder twee keer zo hard gepakt. Deze berekening moet dan ook aangepast worden, want het kan volgens hem niet zo zijn dat de huurder volgend jaar nog meer huur betaald omdat de huurprijzen dit jaar zijn verhoogd.

Brief aan Tweede Kamer

De Woonbond heeft inmiddels via een brief aan de Tweede Kamer gevraagd om nog eens goed te kijken naar de wijze waarop de inflatie wordt berekend en hoopt dat er aanpassingen zullen volgen zodat de huurverhogingen in 2014 lager uit zullen vallen.

Het copyright van dit nieuwsbericht ligt bij Huurwoningen.nl.
Tags:

Reacties (2)

Schrijf een reactie

Je reactie wordt onder bovengenoemd artikel geplaatst. Alle inzendingen dienen correct, bondig, professioneel en beschaafd te zijn. Niet ter zake doende, commerciële of kwetsende bijdragen worden verwijderd. E-mail adressen worden veilig opgeslagen, zodat ze niet vindbaar zijn voor spam-robots. IP-nummers worden gelogd, maar niet gepubliceerd.
J.Urgert
11 oktober 2013 om 11:58

Heren.
Is het eerlijk dat wij beiden AOW en een klein
pensioentje hebben(21000) bruto per jaar een huursverhoging krijgen van 6.5%.
Dit omdat onze dochter nog thuis woont, die een vast kontrakt heeft in de kinderopvang maar het risico loopt haar baan kwijt te raken door alle fijne maatregelen.
Als zij op zichzelf gaat wonen wordt dit dan teruggedraaid?

k.donker
24 april 2014 om 16:10

Terwijl de renteaftrek, die wij met alle betalen overeind wordt gehouden door de VVD en PvDA moet huurder die het gelag betalen van dat a-sociaal beleid wanneer wordt er door de tweede kamer ingegrepen.