6x tips om je huis verhuurklaar te maken

bron: Roomed

Heb je plannen om je huis te verhuren omdat je bijvoorbeeld een periode naar het buitenland gaat, gaat samenwonen of een andere woning hebt? Dan zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jouw woning helemaal klaar is voor nieuwe huurders!

1. Grote schoonmaak

Deze tip is misschien een beetje een open deur, maar wel erg belangrijk. Een schoon en fris huis oogt tenslotte een stuk aantrekkelijker dan een rommelige woning. Zorg daarom dat de woning helemaal spik en span is: ruim op, maak goed schoon, zorg dat stof overal weg is en dat het lekker fris ruikt.

2. Ruimte

Ruimte is voor de meeste huurders het belangrijkst in een woning. Zorg daarom dat de woning zo ruim mogelijk oogt. Creëer zoveel mogelijk loopruimte door onnodige spullen van de vloer te halen en - eventueel - grote meubels weg te halen.

3. Licht

Licht is een andere truc om een ruimte optisch groter te laten lijken. Benut de lichtinval daarom optimaal: zet gordijnen en luxaflex zoveel mogelijk open. Op deze manier krijgen potentiële huurders ook nog eens een goed beeld van het uitzicht. Ook kun je voor wat meer sfeer de lampen aanzetten.

4. Smaken verschillen

Misschien is die felle kleur op de muur helemaal jouw ding, maar dit is zeker niet voor iedereen het geval. Omdat smaken verschillen is het aan te raden de woning zo neutraal mogelijk te houden. Verf daarom de muren wit en zorg voor een neutrale vloer. Als je de woning gemeubileerd wilt verhuren is het ook belangrijk de meubels een zo neutraal mogelijke uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan neutrale accessoires en planten.

5. Thuis voelen

Huurders moeten zich thuis kunnen voelen in hun toekomstige huurwoning en niet het gevoel krijgen dat de woning van iemand anders is. Haal persoonlijke spullen daarom zoveel mogelijk weg. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fotolijstjes en speelgoed van de kinderen.

6. Inspiratie

Er zijn veel huurders die lastig kunnen inschatten wat ze met een ruimte kunnen. Ook als je de woning leeg wilt verhuren, is het daarom handig om huurders op foto’s en tijdens de bezichtiging te laten zien hoe ze een ruimte kunnen benutten. Heb je een wat kleiner, extra kamertje? Plaats er dan, als het kan, een bed en een kast in zodat huurders kunnen zien dat ze deze kamer ook als slaapkamer kunnen gebruiken. Hetzelfde geldt voor de woonkamer: plaats hier ook, volgens logische indeling, een bank en eettafel in zodat huurders een goed beeld van de ruimte krijgen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook