Amsterdam verloot sociale huurwoningen

bron: Parool.nl

Ben je per direct op zoek naar een sociale huurwoning in Amsterdam, maar sta je nog maar net ingeschreven? Dan zou je denken dat je nog een paar jaar de tijd hebt om een geschikte huurwoning te vinden. De wachtlijsten in gemeenten zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht staan bekend om hun lange wachttijd, een paar jaar op een houtje bijten is geen uitzondering. Om woningzoekenden in Amsterdam toch een snellere kans op een sociale huurwoning te geven zal een deel van de vrijgekomen woningen worden verloot door woningcorporaties. Wie weet ben je de gelukkige!

Waarom een lotingwoning?

Afgesproken is om de komende twee jaar 15% van het beschikbare aanbod aan sociale huurwoningen te verloten. Hierdoor hebben ook mensen een kans terwijl ze nog maar kort ingeschreven staan. Denk bijvoorbeeld aan mensen die hun baan hebben verloren en binnen korte tijd een goedkopere huurwoning zoeken. Of jongeren die studeren en dichter bij hun school of universiteit willen wonen. Ook het groeiend aantal echtscheidingen is steeds vaker een reden voor nieuwe eenoudergezinnen om op zoek te gaan naar sociale huurwoningen.

Starters en doorstromers

Er zal bij lotingwoningen een onderscheid gemaakt worden tussen starters en doorstromers. Per week mag een woningzoekende twee keer reageren op zowel een lotingwoning als een woning uit het reguliere woningaanbod.

Gerelateerd nieuws

Lees ook