Goedkoop sociale huurwoningen bouwen? Het kan!

bron: Nugeld.nl

Goedkoop sociale huurwoningen bouwen? Geen probleem! Woningcorporatie Woonbron denkt de gouden formule gevonden te hebben voor het uit de grond stampen van sociale huurwoningen en wel op een betaalbare manier. Juist nu veel corporaties terugdeinzen voor investeringen in de woningmarkt presenteert de Rotterdamse corporatie haar plannen. Woningcorporaties, opgelet!

Goedkope bouwgrond

Betaalbaar bouwen kan dus. Door goedkope bouwgrond bij de gemeente te kopen, de bouwkosten te drukken en door goede afspraken te maken met nutsbedrijven, bouwers en de gemeente moet het mogelijk zijn om op een verantwoorde en betaalbare wijze weer sociale huurwoningen te bouwen. Woonbron denkt 450 eengezinswoningen in de sociale huursector te kunnen bouwen in de komende tien jaar.

Woningmarkt in beweging

In veel steden is een groot tekort aan sociale huurwoningen. Door de verhuurdersheffing zien veel corporaties het niet zitten om veel geld te investeren in de bouw van nieuwe woningen. Woonbron hoopt daarom dat haar plannen aanslaan bij andere corporaties om zo de woningmarkt nog meer in beweging te krijgen. Als iedereen elkaar een handje helpt, bijvoorbeeld door kosten te drukken en gebruik te maken van goedkope grond, dan moet het mogelijk zijn om woningen bij te bouwen, aldus Woonbron. Bedoeling is dat Woonbron de nieuwe woningen eerst verhuurd om ze vervolgens te verkopen.

Gerelateerd nieuws

Lees ook