Tips voor het vinden van een goedkope huurwoning

Een leuke, betaalbare huurwoning vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. In het onderstaande artikel geven wij je een aantal tips om de kans op het vinden van een geschikte huurwoning te vergroten.

Voor welke termijn wil je huren?

Het is belangrijk jezelf af te vragen of je een woning zoekt voor korte of lange termijn. Is het een tussenstap naar een koopwoning of ziet je jezelf langere tijd in de huurwoning wonen.

Prijsklasse van de huurwoning

Uiteraard moet je nadenken hoeveel je maandelijks wil/kunt besteden aan de huurwoning. Bekijk aan de hand van jouw inkomen hoeveel geld je over heeft voor jouw huisvesting. Daarna kan je specifiek op zoek gaan naar de geschikte woning.

Locatie van de woning

De prijs en de locatie van een huurwoning hangen nauw met elkaar samen. In provincies en/of steden waar schaarste heerst, ligt de prijs van huurwoningen veelal hoger. Het kan voordelig zijn om net iets buiten de stad te zoeken. Verder kan je je criteria als afstand van de huurwoning tot werk en familie meenemen.

Omgeving en soort wijk

Als je hebt besloten in welke regio je wilt wonen moet je vervolgens gaan kijken naar de omgeving en soort wijk. Hierbij kan je denken aan nieuwbouwwijken, platteland, centrum of buitenwijk. De keuze hiervoor hangt natuurlijk helemaal af van jouw persoonlijke wensen.

Woningcorporatie of makelaar

Als je gaat huren via een woningcorporatie moet je je inschrijven en kun je vervolgens reageren op de woningen die je aanspreken. Degenen die het langst staan ingeschreven krijgen voorrang. Dit betekent dat er vaak lange wachttijden voor woningen bestaan.

Het aanbod bij een makelaar is vaak veel groter en in de meeste gevallen kan je direct in de gewenste huurwoning intrekken. Wel is huren via een makelaarskantoor vaak prijziger dan via een woningcorporatie.

Huurwoningen

Op Huurwoningen kun je eenvoudig zoeken naar geschikte huurwoningen door gebruik te maken van onze handige zoekopties. Hiermee kun je bijvoorbeeld de prijsklasse, aantal kamers en buurt aangeven.

Lees ook: Woning op het oog? Huurwoningen.nl helpt: zo stel je een goede reactie op!

Gerelateerd nieuws

Lees ook